POPULER YAYINLAR

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Hangi masaj hangi soruna iyi geliyor?

Hangi masaj hangi soruna iyi geliyor?Masaj, cildi güzelleştiriyor, gençleştiriyor, ışıltı katıyor. Ancak en önemlisi sağlığınıza sihirli bir dokunuş sunuyor.

Peki hangi masaj neye iyi geliyor, nasıl seçim yapmalısınız? İşte rehberiniz…

Kendimizi fiziksel ve ruhsal olarak iyi hissetmemizde masajın faydası çok. Araştırmalar da bunu kanıtlıyor. 40’dan fazla terapinin olduğu spa’larda 30 dakikadan 90 dakikaya kadar farklı masaj türü var. Sağlık sorunlarınızı kökten çözmüyor belki ama fiziksel ve duygusal olarak fark yarattığı da kesin. Bu eğlenceli terapi, gergin ve stresten sıkışmış bedenleri açıyor, uykuyu düzenliyor, vücut postürünü düzeltiyor, hazmı ve nefes alışını rahatlatıyor, cilde ışıltı katıyor, depresyon ve anksiyateye iyi geliyor. Haydi şimdi can alıcı soruyu soralım; hangi uygulamayı/masajı seçmeli? Masajdan olumlu bir sonuç alabilmek asıl noktalara ulaşmakla olur. Biz çoğunluğun yakındığı problemleri çözmeye yardımcı olacak en iyi masaj çeşitlerini veriyoruz.

PROBLEM...
BEL TUTULMASI

ÇÖZÜM: HOLİSTİK, MASAJ DERİN DOKU MASAJI, ROLFING VE SHIATSU
Yanlış duruş bozukluğu ya da egzersiz yoksunu iseniz bu problemi yaşamanız doğal. İyi bir holistik ya da derin doku masajı bu soruna büyük fark yaratabilir. Eğer belinizi incittiyseniz öncelikle bir osteopat uzmanına görünmelisiniz. Rolfing, vücudu, kasları ve dokuları yönlendirerek bir uyuma sokmayı hedefliyor. Kaslar ve dokular masaj sonrası gerçek uzunluk ve esnekliğine kavuşuyor. Diğer bir seçeneğiniz de shiatsu olabilir. Parmaklar ve avuçiçi kullanılarak, meridyen olarak adlandırılan bölgede baskı uygulanarak vücudu çalıştırmayı amaçlıyor. Vücuda enerji yüklüyor. Spesifik parmak baskıları, belinizdeki baskıyı ve stresi azaltarak sinir sistemini sakinleştiriyor. Terapi üzerinizde özel giysilerle yapılıyor.

PROBLEM...
BACAKDA ŞİŞME VE AĞRI

ÇÖZÜM: Sporcu masajı , holistik masaj ya da manuel limpatic drenaj
Sporcu masajı, en üst performansı sağlaması için özellikle koşucularda sakatlanmayı önlemek, kas gerilimini ve bacaklardaki şişliği azaltıp rahatlatmak amacıyla yapılan bir masaj. Ancak bu tip masaj, eğer jimnastik ya da jogging yapıyorsanız, performans sırasında yaşanabilecek incinmeleri önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir. Alternatif olarak; bacaklarınızda çok ağrı, ağırlık, şişlik (genellikle hamilelikte görülür) ya da ödem problemi varsa, holistik masaj ya da manuel limpatik drenaj (MLD) çözümünüz olabilir. Limpatik sistem vücudun bağışıklık sisteminin bir parçası ve besinleri hücrelere taşıyor, kullanılmayanları elimine ediyor, onları atmaya yardımcı oluyor. MLD, sıvı sirkülasyonuna teşvik ediyor ve hücre yenilenmesini sağlıyor.

PROBLEM...
BAŞ AĞRISI VE UYKU SORUNU

ÇÖZÜM: Yüz MASAJI VE YÜZ REFLEKSOLOJİSİ
Uyku problemleri çok karışıktır. Çoğunlukla anksiyete, sırt ve boyun problemleri, duygusal travma ve kronik ağrıdan kaynaklanır. Fakat bu sorunu yaşayanlar günlük rutinlerine masajı dahil ettikten sonra daha iyi hissettiklerini söylerler. Yüz refleksolojisi, başlangıç için en iyi seçimdir. Çünkü, uyku problemlerine ve baş ağrısına neden olan enerji bloklanmasını elimine eden, merkezi sinir sistemi vasıtasıyla spesifik organlara direkt uyarı gönderen 500’den fazla nörolojik yüz noktasını çalıştırıyor. Alternatif olarak basic yüz masajı yi sonuç veren bir diğer masaj türüdür. Yüzünüzde ve kafatasınızdan baskıyı uzaklaştırıp konsantre olmanızı kolaylaştırıyor. Terapistinizden size birkaç anahtar noktayı göstermesini isteyebilir, bu noktalara evde kendiniz de masaj uygulayabilirsiniz. Kasların uyarılması, kan sirkülasyonunu artırmaya yarıyor ve bu da beyne daha fazla oksijen gitmesi demektir. Ki bu da daha rahat bir uyku sağlıyor ve baş ağrısını geçiriyor. Ancak yüz masajında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bunun vücut masajının bir parçası olmasıdır, güzellik bakımı değil. Yüz masajı; omuz, dekolte ve boynu da kapsıyor.

Masaj, gergin ve sresten sıkışmış bedenleri açıyor, uykuyu düzenliyor, vücut postürünü düzeltiyor, hazmı ve nefes alışı rahatlatıyor, cilde ışıltı katıyor, depresyon ve anksiyeteye iyi geliyor.

PROBLEM...
STRES VE TRAVMA

ÇÖZÜM: KAFATASI VE SAKRUM TERAPİSİ YA DA HOLİSTİK MASAJ
Düzenli masaj (ideali ayda iki), 21. yüzyıl yaşamının zorlayıcı ve stres dolu yüküne karşı mükemmel bir ilaç. Holistik masaj, İsveç masaj teknikleriyle kombine edilmiş enerji çalışmaları ve derin doku masajı muhteşem. Eğer daha yumuşak bir masaj tercih ediyorsanız kafatası ve sakrumu içine alan bir terapi daha iyi bir seçenek olacaktır. Bu masaj, terapistin ellerini bedeninizin belli bölgelerinde, düzenli masaj hareketleriyle vurma ve yoğurma hareketini içeriyor. Çalışma temeli; tüm fiziksel sağlığımızı etkileyen fonksiyonların derinine inmektir. Hassas eller yardımıyla gönderilen uyarılar dokuları harekete geçiriyor. Eğer yoğun stres altındaysanız ya da travma geçiriyorsanız vücudunuz bloke olur, hatta ağrır. Terapist, masaj boyunca ellerinin sesine kulak veriyor, sıkışan enerjiyi serbest bırakmak için harekete geçiyor. Vücutta sıkışan enerji boşaldığında vücut da rahatlıyor. Böylelikle fiziksel ve duygusal dengeyi ayarlıyor.

Hepimiz masajdan hızlı geri dönüş almak isteriz ancak her şey gibi o da zaman alır. Masajı hayatınızın bir parçası yapın.

İYİ MASAJIN ALTIN KURALLARI
Buradakiler ana kurallardır. Masaj sonrası gelişimi takip edin ve nasıl bir geri dönüş aldığınıza dikkat edin. Maksimum sonuç almak için ayda iki kez gitmeye çalışın. Masajın efektif olması ve vücut mekanizmasını yeniden düzenine sokması zaman alır. Masajı hayatınıza düzenli olarak sokarsanız vücudunuz da size karşılık verecektir.

- Hiç masaj yaptırmadıysanız, arkadaşlarınızdan tavsiye alın. İlk izlenim önemlidir. Herhangi bir masaj merkezine telefon açtığınızda sorularınıza seri yanıtlar veren, iyi izlenim bırakan kişi sizi doğru yönlendirecektir. Eğer tatmin olmadıysanız muhtemelen masaj deneyiminden de efektif dönüş alamazsınız.

- İlk uygulamada kısa süren bir deneyim size hoşlanıp hoşlanmayacağınızı anlama şansı verir. Terapist size hem öncesinde hem de sonrasında su önerecektir. Bu mutlaka olması gereken bir şeydir. Masaj boyunca pek çok toksin atılır. Eğer sonrasında yeterli miktarda su almazsanız baş ağrısı baş gösterebilir.

- Genel sağlığınızla ilgili soruların olduğu bir form doldurmalısınız. Bu soruları ve formu es geçmeyin ve ciddiye alın. Her masaj herkese uymaz. Yapılmaması gereken durumlar olabilir.

- Eğer kendinizi rahat hissetmezseniz masajı sonlandırabilirsiniz. Terapistinize uygulama sırasında durmasını söyleyebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış. Sessizliğe ve gerçekten rahatlamaya ihtiyacınız var. Öte yandan uygulama sırasında rahatsız olduğunuz herhangi bir şeyi terapistinize söylemeniz önemlidir çünkü onlar masaj sırasında vücut dilinizi okuyup ancak ona göre şifa sunabilirler. Sizin vereceğiniz ipuçları da bu nedenle büyük önem taşır.

GÜZİDE YÜLEK
Seninle Dergisi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube