Venüs Diyeti; kısa sürede incelmenizi, incelirken de daha canlı, dinç, pırıl pırıl bir görünüme sahip olmanızı sağlıyor!
Diyeti programlayan Dermasoft Anti Aging ve Sağlıklı Beslenme Kliniği’nden Dr. Nihat Güven; Venüs Diyeti’nin birkaç ayda bir tekrarlanmasının kilo kontrolü için çok zorlayıcı olmayan ve etkili bir yöntem olduğunu belirtiyor. Dr. Nihat Güven; "Venüs Diyeti; başlangıçta düşük kalorili beslenme düzeninden başlar ve sık sık atıştırma ihtiyacına yol açan insülin direncini kırmaya yönelik çalışır. Genellikle kilo fazlası olanlar 5 kilodan fazlasını vermek isteyeceklerdir. Bu kişiler için iki haftadan sonra daha dengeli ve bir miktar kalori artırarak diyet devam ettirilir. Ek olarak her gün akşam 18.00- 22.00 saatleri arasında yapılacak 1 saatlik tempolu yürüyüş Venüs Diyeti’nin etkinliğini önemli derecede artırır. Diyet süresince günde en az 2,5 litre su tüketilmelidir" diyor.
Diyet Yaparken Bunlara Dikkat!
İşlenmiş gıdalardan uzak durun: Daha çok sizin de evde hazırlayabileceğiniz tarzda hazırlanmış gıdaları tercih edin.
Gazlı içeceklerden kaçının: Bunların light olanları da çok tercih edilmemelidir.
Üç ana öğünü muhakkak yiyin: Akşam öğünü geç saate kalırsa bir kase çorba+salata ya da bir tabak sebze yiyin.
Protein tüketiminden fedakarlık yapmayın: Besin piramidine göre yiyeceklerimizin yüzde 15-20 si yağlardan yüzde 20-25 proteinlerden ve yüzde 55-60 karbonhidratlardan oluşmalıdır. Ancak bu gün içinde hareket eden, ağırlık taşıyan insanlar dikkate alınarak oluşturulmuş bir tablodur. Eğer durağan yaşıyorsanız; yağlar, karbonhidratlar ve şeker kullanımınız bu oranların altında olmalı ancak proteinden fedakarlık yapmamalısınız, protein vücudun yapı taşıdır.
Çay-kahve tüketimini azaltın: Çay ve kahve içlerindeki diüretik= sıvı attırıcı maddeler nedeniyle faydalı sıvı değildir bunlar sınırlanmalıdır.
Ana yemek öğünlerinin arasına karbonhidrat tüketmeyin: Bu aralara taze meyve ya da kuru meyve koymak son derece faydalıdır.
Her fırsatta hareket edin: Spor salonuna gitmek lüks geliyorsa sokaklar bedava. Bol tempolu yürüyüş en tercih edilmesi gereklidir.
Kilo verirken kaçamak yiyecekler yedim diye diyetinizi bozmayın: Sadece bir sonraki öğün daha az yiyerek diyetinize devam edin. Bilmelisiniz ki vücut arada yapılan kaçakları ya da bol yemeleri hemen kaydetmez ve kiloya dönüştürmez, üst üste kaçak yaparsanız o zaman kilo alırsınız.
Psikolojik olarak hiçbir zaman diyet yapıyorum diye düşünmeyin: Siz olsa olsa daha önce çok yediğinizin öcünü alıyorsunuz yani çok yemenin karşıtı az yiyiyorsunuz.
Kilolu olmaktan bıktıysanız ertelemeyin programı uygulamaya hemen başlayın: Bekledikçe programın başlangıç zamanına karar verme daha zorlaşacaktır.
1 HAFTALIK ÖRNEK VENÜS DİYETİ
1. GÜN
KAHVALTI: 1 su bardağı ½ yağlı süt
4-5 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı yaban mersini + 6 adet dövülmüş fındık
Karışım halinde tüketilecek
ARA ÖĞÜN: 1 orta boy elma
ÖĞLE YEMEĞİ: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış yeşil salata
Ortalama 100-150 gr kadar ızgara edilmiş tavuk
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 adet kuru incir
1 adet ceviz
AKŞAM YEMEĞİ: 1 kase sütlü brokoli çorbası,
1 porsiyon zeytinyağlı pazı
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN:1 orta boy armut
2. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: Büyük bir fincan yeşil çay,
Tam buğday ekmeğine yapılmış, içerisine yaklaşık 30 gr taze light kaşar peynir, domates ve biber konulmuş yağ sürülmemiş tost
Domates-Salatalık-Maydanoz
ARA ÖĞÜN: 1 dilim ananas
ÖĞLE YEMEĞİ: 150 gr kadar bol sebze ile pişirilmiş buğulama balık,
Çeri domatesli roka salatası 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 kase kaymaksız yoğurt içerisine 3 adet doğranmış kuru kayısı
AKŞAM YEMEĞİ: 1 kase mercimek Çorbası
1 büyük çanak yoğurtlu semizotu salatası
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 yerli muz
1 bardak tarçınlı süt
3. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 1 dilim tam buğday ekmeği
30 gr beyaz peynir + 1 adet ceviz
1 orta boy portakal
Domates, salatalık, maydanoz, biber
ARA ÖĞÜN: 1 kivi
ÖĞLE YEMEĞİ: 4-5 adet etli-bulgurlu lahana sarması
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 bardak ayran
4 adet diyet bisküvi
AKŞAM YEMEĞİ: Buharda pişirilmiş brokoli, brüksel lahanası ve havuç üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol limon ve damak lezzetine uygun baharatlar ile zenginleştirilebilir.
1 kase kaymasız yoğurt ile yapılmış naneli cacık
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 dilim ananas
4. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 1 dilim tam buğday ekmeği
1 yumurtalı yağsız omlet
5 adet zeytin
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay,
ÖĞLE YEMEĞİ: Haşlanmış nohut ile lezzetlendirilmiş göbek salata 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
120 gr kadar ızgara biftek (sebze garnitürlü)
1 kase yoğurt
ARA ÖĞÜN: 1 yağsız tost ( taze kaşarlı ve domatesli )
1 bardak ayran
AKŞAM YEMEĞİ: Zeytinyağlı enginar
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 kuru incir + 1 tam ceviz
5. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 2 dilim tam buğday ekmeği
4 yemek kaşığı lor peyniri içerisine domates, dereotu ve az kırmızı biber konarak sürülebilir kıvama getirilecek
Ihlamur veya bitki çayı
Tere-salatalık-biber
ARA ÖĞÜN: 1 orta boy portakal
ÖĞLE YEMEĞİ: Soya filizli yeşil salata 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
120 gr somon kırmızı biber ile lezzetlendirilmiş şiş
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 yemek kaşığı kuru üzüm
6 adet fındık
AKŞAM YEMEĞİ: 1 kase sebze çorbası,
Fırında yapılmış imam bayıldı
1 kase yoğurt
ARA ÖĞÜN: 1 kivi
6. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 1 dilim tam buğday ekmeği
1 kibrit kutusu dil peyniri
1 haşlanmış yumurta
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay,
ARA ÖĞÜN: 4 adet kuru kayısı + tarçınlı yeşil çay
ÖĞLE YEMEĞİ: Çoban Salata 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
3 adet ızgara köfte (sebze sote ile)
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 kase doğranmış karışık meyve salatası
AKŞAM YEMEĞİ: Zeytinyağlı kereviz
1 kase yoğurtlu havuç tarator
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz konulmuş altına 2-3 adet çilek doğranmış 1 top sade dondurma
7. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 2 dilim tam buğday ekmeği
Kurutulmuş domates üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 kibrit kutusu tulum peyniri
4-5 adet yeşil zeytin
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay,
ARA ÖĞÜN: 5 adet kuru erik
ÖĞLE YEMEĞİ: Haşlanmış maşla yapılan göbek salata1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
150 gr kadar ızgara balık
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 2-3 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi
½ kase yoğurt + 3-4 adet doğranmış çilek
AKŞAM YEMEĞİ: Kıymalı ıspanak
1 kase yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 orta boy kivi
1 su bardağı tarçınlı süt
Diyeti programlayan Dermasoft Anti Aging ve Sağlıklı Beslenme Kliniği’nden Dr. Nihat Güven; Venüs Diyeti’nin birkaç ayda bir tekrarlanmasının kilo kontrolü için çok zorlayıcı olmayan ve etkili bir yöntem olduğunu belirtiyor. Dr. Nihat Güven; "Venüs Diyeti; başlangıçta düşük kalorili beslenme düzeninden başlar ve sık sık atıştırma ihtiyacına yol açan insülin direncini kırmaya yönelik çalışır. Genellikle kilo fazlası olanlar 5 kilodan fazlasını vermek isteyeceklerdir. Bu kişiler için iki haftadan sonra daha dengeli ve bir miktar kalori artırarak diyet devam ettirilir. Ek olarak her gün akşam 18.00- 22.00 saatleri arasında yapılacak 1 saatlik tempolu yürüyüş Venüs Diyeti’nin etkinliğini önemli derecede artırır. Diyet süresince günde en az 2,5 litre su tüketilmelidir" diyor.
Diyet Yaparken Bunlara Dikkat!
İşlenmiş gıdalardan uzak durun: Daha çok sizin de evde hazırlayabileceğiniz tarzda hazırlanmış gıdaları tercih edin.
Gazlı içeceklerden kaçının: Bunların light olanları da çok tercih edilmemelidir.
Üç ana öğünü muhakkak yiyin: Akşam öğünü geç saate kalırsa bir kase çorba+salata ya da bir tabak sebze yiyin.
Protein tüketiminden fedakarlık yapmayın: Besin piramidine göre yiyeceklerimizin yüzde 15-20 si yağlardan yüzde 20-25 proteinlerden ve yüzde 55-60 karbonhidratlardan oluşmalıdır. Ancak bu gün içinde hareket eden, ağırlık taşıyan insanlar dikkate alınarak oluşturulmuş bir tablodur. Eğer durağan yaşıyorsanız; yağlar, karbonhidratlar ve şeker kullanımınız bu oranların altında olmalı ancak proteinden fedakarlık yapmamalısınız, protein vücudun yapı taşıdır.
Çay-kahve tüketimini azaltın: Çay ve kahve içlerindeki diüretik= sıvı attırıcı maddeler nedeniyle faydalı sıvı değildir bunlar sınırlanmalıdır.
Ana yemek öğünlerinin arasına karbonhidrat tüketmeyin: Bu aralara taze meyve ya da kuru meyve koymak son derece faydalıdır.
Her fırsatta hareket edin: Spor salonuna gitmek lüks geliyorsa sokaklar bedava. Bol tempolu yürüyüş en tercih edilmesi gereklidir.
Kilo verirken kaçamak yiyecekler yedim diye diyetinizi bozmayın: Sadece bir sonraki öğün daha az yiyerek diyetinize devam edin. Bilmelisiniz ki vücut arada yapılan kaçakları ya da bol yemeleri hemen kaydetmez ve kiloya dönüştürmez, üst üste kaçak yaparsanız o zaman kilo alırsınız.
Psikolojik olarak hiçbir zaman diyet yapıyorum diye düşünmeyin: Siz olsa olsa daha önce çok yediğinizin öcünü alıyorsunuz yani çok yemenin karşıtı az yiyiyorsunuz.
Kilolu olmaktan bıktıysanız ertelemeyin programı uygulamaya hemen başlayın: Bekledikçe programın başlangıç zamanına karar verme daha zorlaşacaktır.
1 HAFTALIK ÖRNEK VENÜS DİYETİ
1. GÜN
KAHVALTI: 1 su bardağı ½ yağlı süt
4-5 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı yaban mersini + 6 adet dövülmüş fındık
Karışım halinde tüketilecek
ARA ÖĞÜN: 1 orta boy elma
ÖĞLE YEMEĞİ: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış yeşil salata
Ortalama 100-150 gr kadar ızgara edilmiş tavuk
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 adet kuru incir
1 adet ceviz
AKŞAM YEMEĞİ: 1 kase sütlü brokoli çorbası,
1 porsiyon zeytinyağlı pazı
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN:1 orta boy armut
2. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: Büyük bir fincan yeşil çay,
Tam buğday ekmeğine yapılmış, içerisine yaklaşık 30 gr taze light kaşar peynir, domates ve biber konulmuş yağ sürülmemiş tost
Domates-Salatalık-Maydanoz
ARA ÖĞÜN: 1 dilim ananas
ÖĞLE YEMEĞİ: 150 gr kadar bol sebze ile pişirilmiş buğulama balık,
Çeri domatesli roka salatası 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 kase kaymaksız yoğurt içerisine 3 adet doğranmış kuru kayısı
AKŞAM YEMEĞİ: 1 kase mercimek Çorbası
1 büyük çanak yoğurtlu semizotu salatası
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 yerli muz
1 bardak tarçınlı süt
3. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 1 dilim tam buğday ekmeği
30 gr beyaz peynir + 1 adet ceviz
1 orta boy portakal
Domates, salatalık, maydanoz, biber
ARA ÖĞÜN: 1 kivi
ÖĞLE YEMEĞİ: 4-5 adet etli-bulgurlu lahana sarması
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 bardak ayran
4 adet diyet bisküvi
AKŞAM YEMEĞİ: Buharda pişirilmiş brokoli, brüksel lahanası ve havuç üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol limon ve damak lezzetine uygun baharatlar ile zenginleştirilebilir.
1 kase kaymasız yoğurt ile yapılmış naneli cacık
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 dilim ananas
4. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 1 dilim tam buğday ekmeği
1 yumurtalı yağsız omlet
5 adet zeytin
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay,
ÖĞLE YEMEĞİ: Haşlanmış nohut ile lezzetlendirilmiş göbek salata 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
120 gr kadar ızgara biftek (sebze garnitürlü)
1 kase yoğurt
ARA ÖĞÜN: 1 yağsız tost ( taze kaşarlı ve domatesli )
1 bardak ayran
AKŞAM YEMEĞİ: Zeytinyağlı enginar
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 kuru incir + 1 tam ceviz
5. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 2 dilim tam buğday ekmeği
4 yemek kaşığı lor peyniri içerisine domates, dereotu ve az kırmızı biber konarak sürülebilir kıvama getirilecek
Ihlamur veya bitki çayı
Tere-salatalık-biber
ARA ÖĞÜN: 1 orta boy portakal
ÖĞLE YEMEĞİ: Soya filizli yeşil salata 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
120 gr somon kırmızı biber ile lezzetlendirilmiş şiş
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 yemek kaşığı kuru üzüm
6 adet fındık
AKŞAM YEMEĞİ: 1 kase sebze çorbası,
Fırında yapılmış imam bayıldı
1 kase yoğurt
ARA ÖĞÜN: 1 kivi
6. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 1 dilim tam buğday ekmeği
1 kibrit kutusu dil peyniri
1 haşlanmış yumurta
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay,
ARA ÖĞÜN: 4 adet kuru kayısı + tarçınlı yeşil çay
ÖĞLE YEMEĞİ: Çoban Salata 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
3 adet ızgara köfte (sebze sote ile)
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 kase doğranmış karışık meyve salatası
AKŞAM YEMEĞİ: Zeytinyağlı kereviz
1 kase yoğurtlu havuç tarator
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz konulmuş altına 2-3 adet çilek doğranmış 1 top sade dondurma
7. GÜN
SABAH: Aç karnına bir bardak ılık su için
KAHVALTI: 2 dilim tam buğday ekmeği
Kurutulmuş domates üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 kibrit kutusu tulum peyniri
4-5 adet yeşil zeytin
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay,
ARA ÖĞÜN: 5 adet kuru erik
ÖĞLE YEMEĞİ: Haşlanmış maşla yapılan göbek salata1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
150 gr kadar ızgara balık
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 2-3 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi
½ kase yoğurt + 3-4 adet doğranmış çilek
AKŞAM YEMEĞİ: Kıymalı ıspanak
1 kase yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN: 1 orta boy kivi
1 su bardağı tarçınlı süt
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder