POPULER YAYINLAR

20 Ağustos 2013 Salı

Bir Kutu Kola Deyip Geçmeyin!

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'dan şok eden kola açıklaması: Bir kutu kola içtiğimiz zaman ilk 10 dakikada vücudumuzun günlük ihtiyacının 100 katı kadar şeker kana geçiyor!

Geliştirdiği “Karatay Diyeti” ile tanınan Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Elazığ'da Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Diyet ve Kalp Hastalıkları" konulu konferansta, şişmanlığın halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, hastalıkların temelinde hareketsizlik, kilo alımı ve yanlış beslenmenin olduğunu söyledi.

Beyinde Eroine Benzer Etki Yaratıyor!

Obezitenin, vücudun yağlanması anlamına geldiğini ifade eden Karatay, "Yağlar vücutta hastalıklara neden olan 20 çeşit hormon üretir. Bunlar, beyinde damar yolu tıkanması, gözlerde katarakt, kalp krizi, felç gibi birçok hastalığa neden olur" diye konuştu.

Prof. Dr. Karatay, patates kızartması, kola, pilav, makarna, enerji içecekleri, taze sıkılmış ve hazır meyve suları ile tatlıların da aşırı insülin salgılanmasına yol açtığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bir kutu kola içtiğimiz zaman ilk 10 dakikada 10 tatlı kaşığı şeker, kana geçer. Bu, vücudumuzun günlük ihtiyacının 100 katı kadar şeker anlamına gelmektedir. 20'nci dakikada kan şekeri aniden yükselir, buna karşılık olarak da insülin hormonu yükselir. 40'ıncı dakikadan sonra kafeinin tümü kana geçer ve da bu kan basıncını yükseltir. 45'inci dakikadan sonra beyinde dopamin yapımı artar. Dopamin, mutluluk hormonudur ve yoğun enerjiyle devam eder. Bu beyinde eroine benzer bir etkidir. 60-90 dakika sonra ani halsizlik hissi başlar.

Acıkma hissi, huzursuzluk, ellerde titreme ve ardından kola ve tatlılara saldırılır. Çünkü o yüklü enerji hissine artık bağımlılık başlamıştır. Beyinde meydana gelen dopamin mutluluğuna bağlılık başlamıştır. Bu bir kısır döngüye dönmüştür. Kişiler buna hapsolmuştur. Sonrasında karaciğer yağlanması başlar, arkasından göbek yağlanması, bel çevresi genişliği ve memelerin büyümesi artar."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube