POPULER YAYINLAR

21 Aralık 2012 Cuma

2013 yılında nasıl beslenmeliyim?

Yılın son ayı olan Aralık ayında bütün bir yılı neler yaptım diye hayatımızı gözden geçirdiğimiz zamanlarda kendimize genellikle ‘2012 yılında neler yedim, nasıl beslendim? Kilom tartıda hangi ibrede? 2013 yılında nasıl beslenmeyi planlıyorum?’ gibi sorular sorarız.

Ünlülerin Diyestisyeni Nil Şahin Gürhan’dan Noel Hediyesi Tadında Yılbaşı Tüyoları ile Aralık ayında beslenmemizde ne tür ayarlamalar yapmamız gerektiği konusunda ufak tüyolar verdi.

•Bol su içmeye devam. Günde minimum 1,5 litre su temel ihtiyacımızdır.

•Belirli bir ölçüde kafein almak yararlı olur. Çay kahve gibi içecekleri günde 2-3 fincan içmek yerinde bir davranış olur. Çay ve kahvedeki kafein yoğun iş temposunda yorgunluğu geciktirip, performansımızı arttırdığı gibi kilo vermek isteyenler için de yağların mobilizasyonuna yardımcı olur. Böylece istemediğimiz depo yağların vücutta kullanılacak aktif şekle dönüşmesinde destek sağlar.

•Her gün toplam 30 dakika nabzımızı yükseltmeden orta tempoda yürümek metabolizmamızda birçok dengenin oluşmasına yardımcıdır.

•Kolin alımını arttırın. Kolin yorgunluğu geciktiren, fiziksel ve mental performansı geliştiren, vücut yağını azaltan bir besin elementidir. Kolinin en iyi kaynağı yumurta, et ve yerfıstığıdır. Aralık ayı boyunca her sabah 1 yumurta yemeniz 2013’e daha canlı ve daha zayıf girmeniz için destekçiniz olacaktır. Öğleden sonra sağlıklı bir atıştırmalık olarak küçük bir avuç yer fıstığı yemeniz ise aynı zamanda günü daha enerjik yaşamanıza yardımcı olur.

•Sitrat alımına dikkat edin. Sitrat gün içinde yorgunluğu geciktirerek performansınızı arttırır. Salatalarınıza, çorbalarınıza ve yemeklerinize taze limon suyu ilave etmek sitrat alımını önemli ölçüde arttırır. Bununla birlikte taze meyve suyu almak da sitrat alımını için önemli bir kaynaktır.

•Kalsiyum alımı her zaman yeterli olmalı. Her gün 2 su bardağı süt veya yoğurt olarak kalsiyum grubu besinlerden almaya devam edin.

•Tarçın kan şekerini dengelemenize yardımcı olacağı için çabuk acıkmanızı engeller. Sütünüze tarçın ilave ederseniz, elmanızı doğrayıp tarçın ile süsleyerek yerseniz; hem farklı bir lezzet elde etmiş hem de fazla kalori alımını engellemiş olursunuz.

•Omega- 3 almalısınız. Yeşil yapraklı sebzeler, balık, zeytinyağı ve ceviz omega- 3 ün en güçlü, en zengin kaynaklarıdır. Her gün yeşil yapraklı sebzelerden zengin, zeytinyağı ilaveli salata yemelisiniz. Günde 2-3 adet tam ceviz sağlıklı bir atıştırma olur. Haftada 2-3 gün balık tüketmek değişmez alışkanlığınız olmalı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube