POPULER YAYINLAR

19 Şubat 2013 Salı

2013 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

    2013 İlkbahar/Yaz ayakkabı ve gözlük trendlerini detaylı olarak incelemiştik. Eğer bu yazıları okumayan varsa önümüzdeki bahar ve yaz aylarının ayakkabı modası için burayı gözlük modası için de burayı tıklayın:) Bugünkü trend dosyamız ise, kadınların asla vazgeçemeyeceği aksesuarlar; çantalar üzerine. Sanırım dünya üzerindeki tüm çantalara sahip olsak da hala kıyafetimize uygun olanını bulamayacağız. Bu yüzden her sezon değişen çanta trendlerine uygun modellerin peşinde koşuyoruz. Hem kıyafetlerimize anlam kattığı için hem de tüm dağınıklığımızı topladığı için buradan çantalara teşekkürü bir borç biliyorum:) Gelelim 2013 bahar/yaz aylarında hangi çantaların moda olduğuna. Aslında bu yıl genel olarak trend olan desenler, renkler, transparan modeller, sıra dışı tasarımlar, sürüngen derileri, colorblocklar ve püsküller çantalara da etki etmiş durumda.  Anlayacağınız bu yıl çantalar oldukça renkli ve farklı olacak. Lafı fazla uzatmıyorum ve 15 maddelik 2013 ilkbahar/yaz çanta trendlerine geçiyorum. 


1.Clutch: İlk olarak özellikle davetlerde şıklığımıza şıklık katan clutchlarla başlıyoruz. Bu yıl clutchlar, çok farklı renk ve desenlerde karşımıza çıkıyor. Günlük hayatta da rahatça kullanacağımız oversize olanlardan davetlerde şık görünüme destek olan hap gibi çantalara kadar geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. Hermes bu yıl clutchlara yeni bir boyut getirerek katlanan modelleri moda dünyasına sunuyor.



2. Colorblock: Yaz aylarından bahsederken renklerden bahsetmek olmaz. Birkaç sezondur hayatımızda olan colorblock trendi bu yıl çantalarımızı da süslüyor.Birbirinden farklı renklerin kullanımı kesinlikle çantalara çok yakışıyor.


3.Hasır: Yaz ve çanta deyince aklıma ilk gelen hasır çantalardır. Hem plajda hem de günlük hayatta kullanabileceğimiz bu hem şık hem spor modeller yaz aylarında ellerimizden düşmeyecek. Üstelik bu yıl hasır çantalar hiç olmadıkları kadar renkli ve şık olacaklar.


4. İşlemeli Çantalar: 2013 yılında işlemeler gözlükten çantaya, elbiselerden ayakkabılara kadar her parçada karşımıza çıkacak. Çantalarda da, zımbalar, boncuklar, pullar, payetler ve taşlar fazlasıyla yer buluyor. 


5. Mini Çantalar: İtiraf edelim hepimiz büyük çantaları kullanmayı seviyoruz. O kadar çok çantalara koyduğumuz eşya var ki, onları küçük çantalara sığdırmakta zorlanıyoruz. Ancak bu yıl büyük çantalardan vazgeçmek zorunda kalacağız. Çünkü bu minik ama birbirinden şık çantalara karşı koymak zor.



6.Mini Tote Çanta: Özellikle kış aylarında elimizden düşmeyen şık ve rahat tote çantalar 2013 yılında ufalarak kendini yaza hazırlıyor. Özellikle Prada' nın tote çantaları şimdiden birçok kadının whislistinde yer alıyor.


7. Neon: 2012 yazında zirve yapan neon renkler bu yıl çantalarda hayat bulmaya devam ediyor. Özellikle bronz tenlere çok yakışan bu renkler çantalara da kesinlikle çok yakışıyor. 


8.Baskılar ve Desenler: Bu yıl karşımıza fazlasıyla çıkacak olan bir diğer trend ise, baskılar ve desenler. Düz renkleri bir süre rafa kaldırıyoruz. Artık çantalarımız da dahil herşey desenlenecek. Benim için özellikle floral desenler yazın ve baharın ruhunu çok iyi yansıtıyor. 



9. Püskül: Çantalar bu yıl klasik çizgilerinden biraz uzaklaşıyor. Püsküller çantalara eklenince birbirinden enerjik ve yaratıcı tasarımlar ortaya çıkıyor. 


10. Sıradışı Tasarımlar: Tasarımcılar birbirinden yaratıcı çantalarla bu yıl yaratıcılıklarını ön plana çıkarıyorlar. Lego şeklinde çantalardan şişe ve ananas tasarımlara, lazer kesim çantalardan silindir şeklinde modellere kadar birbirinden yaratıcı tasarımlar bu yaz bizi bekliyor. 



11. Sırt Çantası: Retro etkisi taşıyan sırt çantası trendi bizi çocukluk yıllarımıza götürüyor. Özellikle 90'larda  birçoğumuzun vazgeçemediği bu trend eskilere dönüş yapmak isteyen kadınlar için raflarda yerini buluyor.


12. Sürüngen Derisi: Yıllardır kadınların ayakkabı ve çantalarda vazgeçemediği sürüngen derisi bu yıl tekrar karşımıza çıkıyor. Üstelik bu yıl sürüngen derisi çantalar birbirinden farklı renkte ve tasarımda hayat buluyor. 


13. Torba Çanta: Bu yıl gerek tasarımı gerek kullanımıyla rahat ve farklı bir çanta modeli isteyen kadınların tercihi torba şeklinde çantalar olacak. Alexander Wang'in file şeklinde çantası dikkat çekici tasarımlardan.


14. Tote Çantalar: Yaz veya kış farketmeksizin kadınların vazgeçemediği klasik çanta modellerinden totelar  önümüzdeki sezon ve diğer sezonlarda kendine yer bulmaya devam edecek görünüyor. Ancak yaz aylarında totelar sıcaklara uygun olarak daha açık ve canlı renklerle hayat buluyor. 



15. Transparan: Bu yaz ayları her zamankinden daha şeffaf olacak. Çünkü çantalar da dahil birçok parçada transparan detaylar karşımıza çıkıyor. Çantanızın içinde ne olduğuna her zamankinden daha fazla dikkat edeceksiniz. Zira, bu çantalar x-ray cihazlarından beter:)

    Kaynak: pinterest, millionlooks, google images

    Bu yıl çanta trendleri gerek klasik seçimlerden uzaklaşmayan gerek ise, farklı tercihlerin peşinde koşan kadınlar için çok geniş bir yelpazeye sahip. Ben sanırım en çok, floral desenleri, transparan çantaları, mini çantaları ve hasırları sevdim. Peki sizin 2013 ilkbahar/yaz çanta trendlerinden favoriniz hangisi?




















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube