POPULER YAYINLAR

20 Şubat 2013 Çarşamba

Londra Moda Haftası 2013/2014 Sonbahar/Kış Koleksiyonları | Matthew Williamson | Topshop Unique | Mulberry | Moschino Cheap and Chic

    Dün sonlanan Londra moda haftasından 2013/2014 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını incelemeye devam ediyorum. İlk olarak koleksiyonuyla gözümüzü gönlümüzü açan Matheww Williamson'ı ele alalım. Kışın içine yaz etkisi koyan bir adamdan bahsedeceksek bu kesinlikle Matthew Wiiliamson olmalı. Bu koleksiyonda ışık ve enerji, gri-siyah monokram desenleriyle buluştu. Payet, kürk, yün ve püskülün etkisiyle yazın sıcaklığı kışın da korunmaya çalışıldı. Koleksiyona genel olarak; hologram payetler, pantolon üzeri tunikler, çiçek desenleri, degradeler, kürkler, işlemeler ve pli etekler hakimdi. 




    Topshop Unique bizi 90'lara götürerek asi ve cool görünümlü silüetlerle buluşturuyor. Çabasız ancak nostaljik bir koleksiyon yaratıldı. Oversize üstler, deriler, kesik üstler, payet işlemeler, kürkler, pastel renkler, alacalı desenler, dijitalize floral desenler ile yumuşak, parlak ve pırıltılı bir koleksiyon oluşturulmuştu.




      Pantolon üstü eteklerle bizi 90'lara geri götüren Mulberry kış efektini koleksiyonuna tam anlamıyla yansıtmıştı.  Güçlü ve meydan okuyan kollar, kahve yeşil ekoseli tüvit paltolar, eldivenler, deriler, kış çiçekleri koleksiyonda göze çarpan detaylar oldu. Koleksiyona koyu kırmızı, orman yeşili ve kestane rengi hakimdi. 




   Moschino Cheap and Chic bu sezon asi ve punk havasıyla esti geçti desek yanlış olmaz sanırım. Kesik eldivenler, gitar şeklinde çapraz asılmış çantalar, yazı desenleri ve zımbalı gözlükler punk etkisini perçinleyen detaylar oldu. Boyfriend blazer, koyu dudak ve göz makyajı, slimfit pantolonlar, saten kumaş, pembe ve siyah desenlerle oldukça eğleceli bir koleksiyon oluşturulmuştu. 



    Kaynak: vogu.comtr, style.com

     Londra moda haftası sona erdi. Ancak, bugün yerine Milano haftasına bıraktı. 2013/2014 sonbahar/kış koleksiyonlarını incelemeye devam edeceğiz. Bu koleksiyonların arasında en beğendiğim ise yaz etkisi taşıyan kış koleksiyonuyla Matthew Wiiliamson ve eğlenceli punk etksiyle Moschino Cheap and Chic oldu. Peki sizin favoriniz hangisi?



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube