POPULER YAYINLAR

20 Şubat 2013 Çarşamba

Londra Moda Haftası 2013/2014 Sonbahar/Kış Koleksiyonları | Tom Ford | Giles | Burberry Prorsum | Erdem

     Moda dünyasının oldukça hareketli olduğu şu günlerde moda haftaları ardı ardına yapılmaya devam ediyor. New York moda haftasının bitmesinin hemen ardından başlayan Londra moda haftasında birbirinden ünlü markaların 2013/2014 Sonbahar/Kış koleksiyonları sergilendi. Dün son bulan Londra moda haftasından bazı koleksiyonları inceleyelim.
     İlk olarak koleksiyonuyla adeta renk cümbüşü yaratan Tom Ford' la başlayalım. Tom Ford sadelikten oldukça sıkılmış olacak ki, bu yılki koleksiyonunda gözlerimizi alıyor. Kültürler arası , çoklu ve etnik olarak tanımladığı koleksiyonda yerel Amerikan etkiler, Meksika işlemeleri ve diğer kültürlerden detaylara yer verilmiş. Koleksiyonun geneline hakim olan detaylar ise; payetli pançolar, diz üstü çizmeler, dar etekler, ekstra parlak elektrik gölgeler, patchwork kürk paltolar, püsküllü deri ceketler, grafik desenlerle birleşmiş paltolar, siyah beyaz desenler ve danteller oldu. 





    Koleksiyonunda cennet-cehennem teması uygulayan Giles, ilk olarak hayalet görünümlü modellerin üzerinde beyaz elbiselerle başlıyor, yerini mora bırakıyor, ardından kahverengi ve siyahla son buluyor. Genel olarak kıyafetler eski İngiliz tarzını yansıtan hacimli kollar ve dramatik organze kumaşlarla tasarlanmış. Defilenin sonuna doğru siyah üzerine çiçek işlemeleri dikkat çekiyor. 





     Romantik bir koleksiyonla karşımıza çıkan Burberry Prorsum kendisiyle özdeşleşen trençkotlarla başlıyor. Ancak bu defa trençkotlara farklı bir anlam kazandırmış. Koleksiyona transparan detaylar, metal yakalar ve silüeti belirginleştiren kemerler eklenerek fütüristik bir hava kazandırılmış. Defilede en çok sevdiğim kalp desenleri oldu. Muhtemelen Burberry yeni bir desen akımının başlangıcını yaptı. Karamel-siyah ve siyah-kırmızı çizgiler, kalem etekler, hayvan desenleri ve metal etkili paltolar diğer dikkat çeken detaylar oldu. 





      İçimi açan birbirinden renkli tasarımlara sahip Erdem, bu defa kışın ruhuna bürünerek kendini koyu renklere teslim etmiş. Siyah, leylak, pembe, mor, asit yeşili ve sarı İlkbahar/Yaz koleksiyonundaki neon renklerin yerini almış. Koleksiyonda genel olarak ağırbaşlı fakat seksi kadın imajı çizen Erdem, kadife işlemelere, payetli siyah kumaşlara, kalem eteklere, siyah dantellere, tül ve püskül detaylarına yer vermiş.



    Kaynak: vogue.uk, style.com

     Bu koleksiyonlar arasından sanırım en çok Tom Ford'un tribal efektli koleksiyonunu sevdim. Ancak, Erdem'in çiçek desenlerinin yeri bende hep ayrı olacak:) Londra moda haftasından defileleri incelemeye devam edeceğim. Siz bu koleksiyonlardan en çok hangisini beğendiniz?

















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube