POPULER YAYINLAR

22 Şubat 2013 Cuma

2013 İlkbahar/Yaz Trendi: Saç Bantları

     Bugün oldukça retro, eğlenceli ve kullanışlı bir trendi inceliyorum. Evet, tam olarak saç bantlarından söz ediyorum. Aslında saç bandı şeklinde çevirmek doğru mu emin değilim. Çünkü, saç bantları daha ince şerit şeklinde olan saç aksesurlarına deniyor. Bugün bahsedeceğim ise daha çok saç eşarbı gibi. 1960'lı yıllarda oldukça yaygın olan bu aksesuar o dönemlerde kadınları daha kozmopolit ve şık gösteren bir aksesuar olarak kullanılıyordu. Audrey Hepburn gibi dönemin ikonik isimlerinde bu aksesuarın etkisini net bir şekilde görebiliyoruz. Açıkçası benim moda adına en sevdiğim dönemlerden biri diyebilirim. Saç aksesuarlarını yoğun olarak kullandığım söylenemez. Ancak 2013 ilkbahar/yaz modasında saç bantları öyle bir yükselişe geçti ki, sokaklarda sıklıkla saç bantlarını göreceğiz gibi hissediyorum. Moda dünyasının önemli isimleri de 2013 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında saç bantlarını değişik şekillerde, desenlerde ve renklerde bolca kullandılar. 


     Dolce & Gabbana 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda saç bantlarını en çok kullanan isimlerden biri oldu. Capcanlı, rengarenk ve desen desen bu saç bantları sizce de çok hoş durmuyor mu?


     Saç bantlarını seven bir diğer isim de Marc Jacobs oldu. Marc Jacobs' ın saç bantları ise, enerjik ve işveli havaya sahip kadınlar için yaratıldı. 


     Louis Vuitton'nın 1960'lı yılların kadınları geri çağıran saç bantları ise, oldukça asil ve şık bir etkiye sahip.


    Podyumda saç aksesuarlarını kullanan diğer isimler ise, Luisa Beccera, Max Mara, Emilio Pucci ve Rebecca Minkoff oldu. 


     Kaynak:vogue.au, pinterest, fearnobeauty

     İtiraf edelim saçlarımızı hiçbir şekle sokamadığımız o berbat günler hepimizi bulmuştur. İşte bu saç bantları o günlerde imdadımıza yetişerek, saçlarımıza enerji, şıklık ve feminenlik katmaya geliyorlar. Özellikle Dolce & Gabbana' nın floral desenli rengarenk saç bantlarına bayıldım. Belki de yaz aylarında bu trende karşı koyamayanlardan olacağım. Peki siz saç bantları hakkında ne düşünüyorsunuz?











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube