POPULER YAYINLAR

15 Şubat 2013 Cuma

Haftanın Stili: Blake Lively

     Haftanın stilinde, çok merak edilen , tarzıyla markalaşan ve takip edilen isimlerden Blake Lively var. Blake, 25 Ağustos 1987 doğumlu genç bir yıldız. Bundan 5-6 yıl kadar önce Gossip Girl ile hayatımıza girdi. İddialı, kendine güvenen ve dikkat çekici stiliyle hem dizide hem de gündelik hayatında moda dünyasının takip ettiği isimlerden biri haline geldi. Dünyada her giydiğini konuşan bir kitlesi var. Blake' in stilini genel olarak beğensem de, onun bu kadar tanrıçalaştırılmasını pek anlamıyorum sanırım:) Genel olarak tarzından bahsedecek olursam, günlük hayatında Gossip Girl'de canlandırdığı Serena karakterine yakın ama çok daha yalın bir tarzı var. Kot pantolonlar, ceketler, şallar, botlar, çizmeler ve babetler günlük stilinin vazgeçilmezleri. Ancak, iş davetlere gelince sanırım en az Serena kadar dikkat çekici tercihler yapmayı başarıyor. Elbiseleri, uzun da  olsa kısa da olsa iddialı dekolteleri eksik olmuyor. Blake'in tarzını gündelik, davetler ve saç-makyaj olarak üç aşamada ele alacağım. Bakalım dünyanın konuştuğu genç yıldızın stilinin sırları nelermiş.


    Blake günlük hayatında kot pantolonlardan vazgeçemeyen yıldızlardan biri. Özellikle soğuk kış aylarında pantolon ve taytları uzun ve kemerli paltolarla giymeyi tercih ediyor. Baharda ise paltoların yerine maskülen kesimli blazer ceketler vazgeçilme parçaları haline geliyor.





    Blake genel olarak sokakta, düz ayakkabılar giymekten hoşlanıyor. Düz çizme, bot ve babet en çok tercih ettiği sokak parçaları. Fakat bazen platform topuklar ve bilekte biten botlar tarzına eşlik edebiliyor. 




    Çanta tercihi de genel olarak, koyu renk totelardan yana olsa da, postacı şeklinde omuz çantalarını da tercih etmeyi seviyor. Çantada en çok kullandığı markalar; Chanel ve Givenchy. 



    Blake'in özellikle kış aylarında en çok kullandığı aksesuar şal ve atkılar. Onu sokaklarda şalsız görmek neredeyse mümkün değil. Bir başka severek kullandığı aksesuar da , şapka ve bereleri. Günlük stilini, rahat ve şık olarak özetlemek mümkün. 



    Blake özel günlerde iddialı giyinmeyi sevse de, zaman zaman silüetini ortaya çıkaran diz hizasında elbiseleri de tercih ediyor. Ben, uzun boylu olduğu için bu tip elbiseleri kendisine çok yakıştırıyorum. Midi elbiselerde tercih ettiği markalar; Chanel, Gucci, Elie Saab ve Micheal Kors. 






    Blake'in davetlerde en çok sevdiği elbiseler de miniler. Bacak dekoltesi vermeyi seven Blake, rengarenk iddialı mini elbiseleriyle neredeyse özdeşleşmiş durumda. Mini kokteyl elbiselerinde tercih ettiği markalar ise, Marchesa, Chanel, Jenny Packham, Matthew Williamson ve Prabal Gurung. 









    Blake, kısa elbiseler kadar olmasa da düzgün vücut hatlarına oturan uzun elbiselerle de boy göstermeyi seviyor. Uzun elbiseler de giyse dekoltesiz bir kıyafeti yok denecek kadar az denilebilir. Uzun elbiselerde tercihi ise, Chanel, Emilio Pucci, Gucci, Lanvin, Valentino, Marchesa ve Zuhair Murad. 




    Blake' in davetlerde giydiği ayakkabıların yüzde 90'ı Christian Louboutin diyebilirim. Belli ki, Louboutinlerin şıklığına ve kalitesine fazlasıyla güveniyor. E hakkı da yok değil. Birbirinden güzel Louboutinler her elbisesine çok yakışıyor. 




    Blake'in saç ve makyajı da en az kıyafetleri kadar markalaşmış durumda.Makyajda genel olarak gözlerinde bol maskara ve dudaklarında nude tonlar tercih ediyor. Zaman zaman, dudaklarında iddialı pembe ve kırmızıları kullanıp gözlerini sade tutuyor.  Saçlarında da tercih ettiği bir kaç klasik model var. Bunların dışına çok fazla çıkmıyor. Sarı saçları ise onun özdeşleşmiş durumda. Bir ara saçını bakır tonlarına boyasa da kendisine en çok yakışan rengin sarı olduğunu anlayıp hemen eski haline döndü. Blake, saçlarını genelde doğal dalgalarıyla salık şekilde kullanmayı seviyor. 



    Özellikle davetlerde kullanmaktan hoşlandığı bir başka saç modeli de, at kuyrukları. Bazen düşük, bazen de tepeden toplayarak hem şık hem de genç bir görünüme kavuşuyor. 


   Özel günlerde çokça tercih ettiği saç modellerinden birisi de, yana atılmış saçlar oluyor. Bazen doğal dalgalarla bazen de çabasız örgülerle yana attığı saçları ona çok yakışıyor. 


   Blake, saçlarında örgüleri kullanarak şıklığını perçinlemeyi de çok seviyor. Bazen saçının bir kenarında, bazen topuzunun arasında, bazen de at kuyruğunda örgüyü kullanıyor.


    Son olarak, çok fazla tercih etmese de, klasik veya modern topuzları da kullanıyor. Ben özellikle sıradışı toplanmış saçları ona çok yakıştırıyorum.

    Kaynak:celebritystyleguide.com, stylebistro.coom, justjared.com, pinterest
    
     Bu hafta, ikon haline dönüşmüş bir dünya yıldızının stili detaylıca inceledik. Genel olarak Blake' in günlük hayatında çabasız ancak şık parçalarla oluşturduğu bir stili var. Özel günlerde ise, günlük hayatındaki sadeliği ve rahatlığı bir kenara bırakıyor. İddialı tasarımlarla katıldığı davetlere damgasını vurmayı başarıyor. Blake'in stilini incelerken tam anlamıyla bir Chanel tutkunu olduğunu gördüm. Davetlerde giydiği elbiseleri ve çantaları genellikle Chanel imzası taşıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi ikinci tutkusu da ona çok yakışan Christian Louboutin ayakkabıları. Aslında Louboutinlerin tutkunu olmayan ya da olmayacak bir kadın var mıdır onu da bilmiyorum:) Siz Blake Lively ve stili hakkında neler düşünüyorsunuz?























Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube