POPULER YAYINLAR

24 Ocak 2013 Perşembe

2013 İlkbahar Haute Coutere Koleksiyonları Part-1 |Giorgio Armani Prive | Chanel | Giambattista Valli | Christian Dior

    Paris' ten 2013 İlkbahar Couture defileleri akıp geçti. Ben de tüm defilelerin bitmesini bekleyerek yazımı biraz geç yazdım.Defileleri iki post halinde yazacağım.  Hadi bakalım modaya yön veren markaların defilelerinde neler olmuş neler bitmiş.

   Armani kırmızı halıda da ünlülerin severek tercih ettiği bir marka. Dolayısıyla bu koleksiyon büyük bir merakla bekleniyordu. Armani'ciğimiz bu yıl satenlerle almış başını yürümüş:) Geometrik desenlerin de bolca yer aldığı koleksiyonlarda renklerden de kaçılmamış. Oldukça renkli ve şık bir koleksiyon hazırlayan Armani, pantolon sevdasından bu yıl da vazgeçmemiş. Özellikle flare ve metalik detaylara sahip pantolonlar kadın silüetini daha uzun ve şık göstermeyi amaçlıyor. Açıkçası satenden çok hoşlanan biri olmadığım için  bu koleksiyona çok bayıldığımı söyleyemem:)








    İkinci olarak Karl Lagerfald' ın Chanel defilesini ele alıyoruz. Chanel' de bu yıl tam anlamıyla romantik gotik bir hava hakimdi. Defilede mistik bir orman konsepti yaratılmıştı. Tüvit etek-ceket ve elbiselerin hakimiyeti ise göz ardı edilemezdi. Saçlardaki şapka efekti taşıyan tüyler gotik siyah göz makyajı ile bütünleştirilmişti. Koleksiyona genel olarak siyah, beyaz, gri, lacivertler hakimdi. Bu yıl Chanel'in özeti ise; tüvitler, aplikler, dantel, ucu açık çizmeler, büyük floral desenler ve tüylerdi. Ne yalan söyleyim ben Chanel defilesini izlerken Corpse Bride havası sezdim. Ne dersiniz Karl Lagerfald Tim Burton' dan iham almış olabilir mi?:)










    Giambattista Valli' nin Couture koleksiyonu ise, zarif çizgisinden ödün vermedi. Defilenin bir bölümünde hayvan baskılarıyla vahşi bir tema hakimken diğerinde  zarif işleme ve desenlerle pastel tonlarda daha naif bir koleksiyon başrolde oynuyordu. Genel olarak defileye hayvan baskıları, tüller, payetler ve zarif işlemeler hakimdi.  Defilede dikkatimi çeken bir diğer ayrıntı ise elbise ve eteklerin midi boyda olmasıydı. Ben  vahşi efektli koleksiyonu çok sevdim. 







    Son olarak, Christian Dior defilesine gidiyoruz. Raf Simons Dior defilesinde poduyumu adeta çiçek bahçesine döndürdü. Defilede pixie saçlar kırmızı dudaklarla birleştirildi. Bilekte biten straplez elbiseler çiçek işlemeleriyle süslendi. Uçuk pembe, mavi, sarının yanı sıra siyahın gizemli etkisi de defileye ayrı bir etki katmıştı. Ben defileyi izlerken kendimi bahar güneşinde ısınıyormuş gibi sıcacık hissettim:)







    Siz bu defilelerden en çok hangisini beğendiniz? Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen): Couture defilelerini yazmaya devam edeceğim bir sonraki postta görüşünceye kadar sevgiler:)
   


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube