POPULER YAYINLAR

25 Ocak 2013 Cuma

2013 Paris İlkbahar Haute Couture Saç ve Makyaj

   2013 İlkbahar Paris Hauture Couture defileleri sona erdi. Fakat tasarımcıların yaratıcılığın sınırlarını zorladıkları defilelerde kıyafetler kadar saç ve makyajlar da oldukça iddialıydı. Ben de bugün Paris' in saç ve makyaj dosyasını açıyorum. Romantik görünümlerden gotiğe kadar çeşitli görsel şovların yer aldığı defilelerin saç ve makyajlarını ele alalım bakalım:) 
   Makyaj ve saçta en yaratıcı isimlerden biri şüphesiz Chaneldi. Modellerin gözlerinde ağlamaktan akmış görüntüsü yaratıldı. Bunun için koyu gri far gözün her yerine dağıtıldı ve dramatik kirpiklerle desteklendi.  Gözlerde gotik hava yaratmak için de koyu metalik farlara yer verilmişti.Dudaklarda ve yanaklarda soluk pembeler kullanıldı.  Saçlara ise otrişlerle süslenmiş dağınık topuzlar uygulanmıştı. 


   Versace defilesinde saçlar ıslak görünümlü ve arkaya doğru taranmış da naturel dalgalar desteklenmişti. Makyajda ise, dudaklar naturel bırakılırken gözlere odaklanılmıştı. Neon yeşil eyeliner koyu göz makyajıyla desteklenmişti. 


   Christian Dior defilesinde ise kesinlikle ilk dikkat çeken kırmızı ve ya pembe mücevher dudaklardı. Gözlerde keskin olmayan bir eyeliner yer alırken saçlar kısa ve ıslak görünümlüydü. Bazı modellerde floral desenli  bone tarzı saç aksesuarları kullanılmıştı.


   Giambattista Valli' de  at kuyruğu veya ortadan ayrılmış ve doğal dalgalarla desteklenmiş romantik saçlar göze çarpıyordu. Makyajda ise nemli cilt aydınlatılmış yanaklar ve soft pembe rujlarla bütünleştirilmişti. Modellerin genel görünümü genç ve oldukça freshdi.  


   Armani göz kapağının üstünde kanatlı fütüristik bir far uygulamıştı. Dudaklarda kırmızı ruj tercih edilmişti. Saçlarda ise,  kimi zaman geleneksel aksesuarlar modernize edilmiş şekilde karşımıza çıktı. Genel olarak saçlar öne doğru taranmış ve ıslak görünümlüydü.


   Jean Paul Gaultier modellerin göz pınarlarında, burnunda ve dudaklarının üstünde piercing benzeri mücevherler kullanmıştı. Makyajda genel olarak gözlere ve kaşlara vurgu vardı. Gözler kedi şekliden koyu göz makyajıyla desteklenmişti. Tırnaklarda ise, metalik kırmızı kullanılmıştı. Saçlarda, volümlü örgüler göze çarpmaktaydı.


   Valentino, uzun kirpikler ve yukarı doğru taranmış kaşlarla daha genç ve şirin görünen bir makyaja sahipti. Oldukça doğal görünümlü makyaj formu saçlarda da korunmuştu. Saçın iki yanından alınan örgüler aşağıda düşük at kuyruklarıyla birleştirilirken, önde dağınık bir görünüm yaratılmıştı. 


   Elie Saab da makyajda doğal görünüm trendine uyan isimlerden oldu. Gözler beyaz eyelinerla desteklenirken tende ve dudaklarda naturel tonlarla fresh görünüm yakalandı. Yandan ayrılan ıslak görünümlü saçlar da arkada zarif ama modern döngülerle oluşturulmuş topuzlara sahipti.


   Son olarak Helenistik döneme tutkumdan dolayı benden saç ve makyaj konusunda da 10 puan almış olan Zuhair Murad' a geçiyorum. Defilede modellerin saçları adeta tanrıçaları anımsatıyordu. Yandan döndürülerek toplanmış saçlar geleneksel Yunan tacıyla süslenmişti. Makyajda, kahverengi far ve pembe ruj bu muhteşem görünüme eşlik ediyordu. 


   Modaya yön veren tasarımcılar defilelerindeki saç ve makyajlarla da biz ilham vermeye devam ettiler. Benim bu yıl en yaratıcı bulduğum saç ve makyaj şüphesiz Chanel. En beğendiğim ise yukarıda da belirttiğim gibi Helenistik dönem tutkumdan dolayı Zuhair Murad oldu. Genel anlamda doğal görünümleriyle Elie Saab ve Giambattista Valli' yi de çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Peki siz hangi saç ve makyajı beğendiniz?









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube