POPULER YAYINLAR

23 Ocak 2013 Çarşamba

Pirincin bilinmeyen 5 faydası!

Pirinci herkes sever. Ama onun mutfak dışında da pek çok kullanım alanı olduğunu herkes bilmez.

Pirinci herkes sever. Ama onun mutfak dışında da pek çok kullanım alanı olduğunu herkes bilmez. Peki ya siz?

Tuzun nemlenmesini önle
Tuzluğunuzdaki tuzun akmaması güzel bir yemeğin tadını kaçırabilir bazen. Bunun olmasını istemiyorsanız, tuzluğunuza birkaç pirinç tanesi eklemeyi deneyin. Nemlenmeyi önleyen taneler, tuzun akıcı kalmasını sağlayacak.

Isıtma yastığı yap
Pirinç ısıyı muhafaza etmekte oldukça başarılıdır. Küçük bir kese hazırlayın ya da basitçe bir çorap kullanın ve içini pirinç ile doldurun, sonra da bunu bir mikro dalga fırında birkaç dakika ısıtın… Sıcak su torbası ile aynı işi görecek ve sizi belirli dönemlerde çektiğiniz sancı ağrılardan kurtarmak için ulaşılır bir alternatif olacak.

Kahve öğütücünü temizle
Kahve tozu ve yağ ile kaplı kahve öğütücünüz canınızı mı sıkıyor? Yardımcınız yine pirinç! Kahve yerine koyacağınız bir miktar pirinç istenmeyen tortudan kurtulmanızı sağlayacak.

Elektronik aletlerini kurut
Cep telefonunuzu ıslattığınız oldu mu? Ya da bir bardak kolayı televizyonun uzaktan kumandası üzerine döktüğünüz? Yerine yenisini almadan önce denemenizi önereceğimiz bir şey olacak ve evet, pirinç yine başrolde! Islanan cihazınızı pirinç dolu bir kaba koyun ve birkaç saat bekleyin, hatta ertesi sabaha kadar. Aynı tuzluktaki gibi, pirinç ıslaklığı emecek ve muhtemelen cihazınızı kurtaracak.

Kirli kapları temizle
Pirinci plastik mutfak kaplarınızın temizliğinde de kullanabilirsiniz. Bir parmak pirincin üzerine ekleyeceğiniz 2 parmak su ile kapağını kapatın ve sallayın; pirinç pislikleri ovacak ve temizleyecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 MODA DÜKKAN
Design by MODADUKKAN | MODA
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Flickr YouTube